4 SEO-tools om je website te optimaliseren

Heb je een leuke website? Dan wil je natuurlijk dat deze zichtbaar is in Google en bezoekers aantrekt. Als dit één van je doelstellingen is, dan moet je inzetten op zoekmachine optimalisatie of SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization. Het is het proces waarbij je een website optimaliseert om zo hoger te scoren in de zoekresultaten. SEO is niet eenvoudig, maar met deze tools kom je al een heel eind.

Ahrefs – een zoekwoorden tool

Een SEO consultant kan helemaal niet zonder zoekwoorden tool. Onze go-to tool is Ahrefs. Je kunt er echt van alles mee doen.

Zo kun je er zoekwoorden onderzoek mee doen en die keywords kun je vervolgens gaan tracken zodat je hun rankings in de SERP kunt opvolgen. Je kunt deze tool ook gebruiken om een concurrentie onderzoek te doen. Zo kun je hun linkprofiel in kaart brengen en kansen detecteren voor je bedrijf.

Onder de indruk van de mogelijkheden? Daar stopt het niet. Met behulp van deze tool ben je ook in staat om een website audit uit te voeren. Verschillende factoren die een impact hebben op je rankings worden dan geanalyseerd. Denk maar aan je meta titles, robots.txt file, alt tekst, URL-structuur en de laadtijd van je website. Het is aan jou als SEO-specialist om deze suggesties correct te interpreteren. Met deze compleet tool haal je gegarandeerd goede SEO resultaten.

Google Search Console

Google Search console is een ander tool dat wij dagelijks gebruiken. Een goede seo specialist zet hard in op demand generation en dit platform geeft je als gebruiker een overzicht van de statistieken van je site en het analyseert de content-prestaties vanuit een technisch oogpunt.

Hierdoor ben je in staat om problemen op je pagina’s te detecteren en het helpt je om de pagina’s af te stemmen op de behoeften van je gebruikers.

ABC-linkruil community op Facebook

Een echt SEO tool is het niet. Maar in deze Facebook community kun je terecht om linkjes uit te wisselen met andere SEO professionals of content creators.

De ABC-linkruilmethode is een linkbuildingtactiek waarbij twee sites niet naar elkaar linken. Als twee websites voortdurend links ruilen (ook wel een AB-linkruil genoemd), dan worden zoekmachines wantrouwig en gaan ze de kwaliteit van de links lager inschatten.

Screaming Frog SEO spider

Screaming Frog is een gratis SEO-spider. Het is een overzichtelijk analyseprogramma dat je website scant op issues. De SEO-spider scant de pagina’s van je site op de voor SEO essentiële punten. Zo weet je exact wat de verbeterpunten zijn!

Zo breng je heel eenvoudig de verschillende status codes en broken links in kaart. Ook on-page ontbrekende informatie zoals alt tekst en schema markup hebben geen geheimen voor dit tool.

De gratis versie van dit tool beperkt zich tot 500 URLs per crawl. Heb je een grotere website, dan is het aangewezen om voor de betalende versie te kiezen.

Heb je geen budget voor een duur keyword tracking tool waar een website audit standaard in zit? Dan is Screaming Frog zeker een goed alternatief. Voor deze tool betaal je op jaarbasis slechts 185 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Kan ik je helpen?
WhatsApp met Roelien
Hallo, mijn naam is Roelien :) als ik je ergens mee kan helpen hoor ik het graag!